Κέικ με Γιαούρτι και Πορτοκάλι
Συνταγή της Ήβης
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Υλικά: | ||
500 | Γραμμάρια | Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του |
6 | Αυγά | |
400 | Γραμμάρια | Στραγγιστό Γιαούρτι |
1 ½ | Κούπες | Ζάχαρη |
140 | Γραμμάρια | Μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου |
2 | Κουταλιές | Ξύσμα πορτοκαλιού |
½ | κ.γ. | Αλάτι |
1 | Μέτριο | Πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο (να αφαιρεθεί η πέτσα) και κομμένο σε κομματάκια |
Για το συρόπι πορτοκαλιού | ||
1 | Κούπα | Χυμό πορτοκαλιού |
4 | Κουταλιές | Ζάχαρη άχνη |
Για το γλάσο πορτοκαλιού: | ||
½ | Κούπα | Από το πιο πάνω συρόπι πορτοκαλιού |
1 | Κούπα | Ζάχαρη άχνη |
Εκτέλεση | |
1. | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. |
2. | Κτυπάμε πρώτα τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. |
3. | Κτυπάμε στο μίξερ ξεχωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. |
4. | Προσθέτουμε το βούτυρο, μία-μία κουταλιά μέχρι να ενσωματωθεί καθώς και το γιαούρτι και τη φλούδα πορτοκαλιού. Τα κτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά. |
5. | Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. |
6. | Χρησιμοποιόντας μια σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα και τα κομματάκια από το πορτοκάλι. |
7. | Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα. |
8. | Ψήνουμε για περίπου μία ώρα και δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα μέχρι να βγει στεγνή. |
9. | Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο (περίπου 15 λεπτά). |
10. | Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη να βράσουν για πέντε λεπτά. |
11. | Ενώ το κέικ είναι ακόμη λίγο ζεστό ρίχνουμε λίγο-λίγο το μισό συρόπι από πάνω μέχρι να απορροφηθεί. |
12. | Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε το υπόλοιπο συρόπι στη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα γλάσο. Να μην είναι ούτε νερουλό ούτε σφιχτό αλλά να ρέει. |
13. | Το ρίχνουμε από πάνω κουταλιά-κουταλιά να τρέξει παντού. |
Βρείτε τη Συνταγή αυτή και άλλες πολέςς στην ιστοσελίδα