Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΙΚ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Κέικ με Γιαούρτι και Πορτοκάλι
Συνταγή της Ήβης
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα


Υλικά:
500
Γραμμάρια
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
6

Αυγά
400
Γραμμάρια
Στραγγιστό Γιαούρτι
1 ½
Κούπες
Ζάχαρη
140
Γραμμάρια
Μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
2
Κουταλιές
Ξύσμα πορτοκαλιού
½
κ.γ.
Αλάτι
1
Μέτριο
Πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο (να αφαιρεθεί η πέτσα) και κομμένο σε κομματάκια



Για το συρόπι πορτοκαλιού
1
Κούπα
Χυμό πορτοκαλιού
4
Κουταλιές
Ζάχαρη άχνη
Για το γλάσο πορτοκαλιού:
½
Κούπα
Από το πιο πάνω συρόπι πορτοκαλιού
1
Κούπα
Ζάχαρη άχνη





Εκτέλεση
1.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
2.
Κτυπάμε πρώτα τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
3.
Κτυπάμε στο μίξερ ξεχωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
4.
Προσθέτουμε το βούτυρο, μία-μία κουταλιά μέχρι να ενσωματωθεί καθώς και το γιαούρτι και τη φλούδα πορτοκαλιού.  Τα κτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για 10 λεπτά.
5.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
6.
Χρησιμοποιόντας μια σπάτουλα ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα και τα κομματάκια από το πορτοκάλι.
7.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και βάζουμε μέσα το μείγμα.
8.
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα και δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα μέχρι να βγει στεγνή.
9.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο (περίπου 15 λεπτά).
10.
Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη να βράσουν για πέντε λεπτά.
11.
Ενώ το κέικ είναι ακόμη λίγο ζεστό ρίχνουμε λίγο-λίγο το μισό συρόπι από πάνω μέχρι να απορροφηθεί.
12.
Κοσκινίζουμε τη ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε το υπόλοιπο συρόπι στη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα γλάσο.  Να μην είναι ούτε νερουλό ούτε σφιχτό αλλά να ρέει.
13.
Το ρίχνουμε από πάνω κουταλιά-κουταλιά να τρέξει παντού.



Βρείτε τη Συνταγή αυτή και άλλες πολέςς στην ιστοσελίδα