Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ



                       ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
            ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Αποφάσισα να δημιουργήσω το Εικονικό αυτό Μουσείο Πορτοκαλιού στο διαδίκτυο με τον τίτλο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ γιατί το πορτοκάλι είναι ένα από τα πιο υγιεινά φρούτα που θωρακίσει την υγεία μας και προστατεύει τον οργανισμό.
Ταυτόχρονα θέλω να αναδείξω την μακραίωνη ιστορία του Νομού Άρτας που σχετίζεται με την καλλιέργειά του και τους περίφημους πορτοκαλεώνες της.
Στη σελίδα αυτή θα βρείτε ιστορικά στοιχεία, ποικιλίες, συνταγές, γεγονότα και συνδέσεις που αφορούν το Πορτοκάλι αλλά και φωτογραφικό υλικό.
Το πορτοκάλι και η καλλιέργειά του έχει άμεση σχέση με τον Πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας και αναδεικνύει μια σημαντική ταυτότητα της Άρτας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Προσωρινά το Μουσείο Πορτοκαλιού δεν διαθέτει τα εκθέματά του στο κοινό αλλά αυτό θα γίνει σύντομα.
Μπορεί κάποιος να περιηγηθεί στο εικονικό μουσείο και να αντιληφθεί τη σπουδαιότητα της καλλιέργειάς του και της ύπαρξής του για τον τόπο και τη ζωή των ανθρώπων.
Καλλιέργεια, εργασία, εργοστάσια, εξαγωγές, απασχόληση, τεχνοτροπίες, πολιτισμός, γεύσεις, έρευνα, συνταγές , δρώμενα και πολλά άλλα είναι αυτά που θα πραγματεύεται το Πολιτιστικό Μουσείο Πορτοκαλιού.
Μπορείτε να αποστείλετε ότι γνωρίζετε και έχει σχέση με το Πορτοκάλι για να δημιουργηθεί ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό κομμάτι στο διαδίκτυο.
Δρ. Βασίλης Αγ. Δρούγας