Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Κέικ Πορτοκαλιού με Γλάσο Σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ. μαργαρίνη
2 φλ. ζάχαρη
2/3 του φλ. χυμό πορτοκάλι
4 αυγά
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
3 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

180γρ κουβερτούρα
μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
μισό κουταλάκι καφές στιγμιαίος
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Διατροφή
Περιέχει
Φτιάχνει
1 κανονική φόρμα για κέικ
Πως το κάνουμε:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 μόνο αντιστάσεις.
Ρίχνετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάτε για λίγο μόνο του να αφρατέψει. Προσθέστε τη ζάχαρη σιγά - σιγά και χτυπάτε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Χαμηλώνετε την ένταση του μίξερ και ρίχνετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια. Ρίχνετε ένα - ένα τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αδειάζετε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και την βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνετε το κέικ στους 180 για 1 περίπου ώρα.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Σε μπεν μαρί βάζουμε την σοκολάτα τον καφέ και την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το γλάσο στο γλυκό μας χωρίς να αγγίξουμε γιατί θα αφήσει αποτυπώματα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν σας αρέσει το πορτοκάλι και η έντονη γεύση μπορείτε να βάλετε παραπάνω ξύσμα πορτοκαλιού ή και ακόμα φαριναπ πορτοκάλι.
Καλή επιτυχία


Διαβάστε περισότερα:
Στην Ιστοσελίδα